arrow_drop_up arrow_drop_down

Veerkracht van werknemers vergroten? 4 belangrijke punten

Veerkracht van werknemers vergroten? Wanneer een medewerker goed in zijn vel zit en een positieve houding heeft, presteert hij aanzienlijk beter. Helaas zijn er op het werk altijd stressbronnen en hebben medewerkers te maken met negatieve emoties die ze kunnen uitputten. De werkdruk kan toenemen doordat er meer productiviteit wordt geëist of doordat de opdrachten complexer worden. Ook onuitgesproken verwachtingen en miscommunicatie kunnen het stressniveau verhogen. Een bepaalde mate van stress hoeft niet verkeerd te zijn en kan een medewerker net dat zetje geven om ervoor te gaan. Maar teveel stress is niet goed. Hoe kan het dat de ene medewerker beter met stress om lijkt te gaan dan de ander? Wat kan een leidinggevende doen om medewerkers te helpen veerkrachtiger te worden?

 

Het vergroten van veerkracht zorgt voor het verlagen van verzuim.

Ontvang meer handige hulpmiddelen om het verzuim te verlagen in onze gratis toolkit

 

Zinvol werk

Veerkrachtige mensen kunnen goed doorzetten en hun focus houden. Dit lukt ze onder andere, omdat ze duidelijke ambities hebben die voor hen heel betekenisvol zijn. Weet jij als leidinggevende wat je medewerkers motiveert? Zorg ervoor dat ze het gevoel hebben dat ze belangrijk zijn voor het bedrijf, dat ze bijdragen aan een groter geheel en dat hun werk zinvol is. Wanneer een medewerker bevlogen is en passie heeft voor zijn werk, kan hij beter omgaan met een tijdelijk verhoogde werkdruk of veranderingen. Zinvol werk betekent dat de juiste medewerker op de juiste plek zit.

Lees hiervoor het artikel: Interne mobiliteit

 

daadkracht werknemers

Voldoende rust

Het zit een beetje in de Nederlandse cultuur dat luieren eigenlijk niet mag. We gunnen het onszelf en anderen niet om het af en toe wat rustiger aan te doen. Toch is het algemeen bekend dat altijd maar hard doorwerken niet gezond is. Een juiste balans tussen spanning en ontspanning levert het beste resultaat op. Het is daarom belangrijk dat je in de gaten houdt of medewerkers vrij durven te nemen en zichzelf een momentje rust of pauze gunnen. Of nemen ze juist hun werk mee naar huis of werken ze veel over? Laat ze weten dat het belangrijk is tijd te nemen om te rusten en dat het leven niet alleen maar om het werk draait. Stel ze bijvoorbeeld voor om een aantal vrije uren op te nemen of om de werkdag eerder af te sluiten.

De juiste balans draait om een arbeids-rust verhouding. Medewerkers die altijd 100% geven, presteren uiteindelijk minder en branden eerder op.

Voorkom een burnout van werknemers met dit artikel: signalen burnout werknemer

 

Gezond leven

De productiviteit van werknemers gaat aanzienlijk omhoog als ze voldoende bewegen, gevarieerd eten en voldoende slapen. Bovendien wordt hun weerbaarheid vergroot als ze gezond leven. Probeer daarom het eetgedrag van je medewerkers in de gaten te houden en motiveer ze om gezonder te eten. Zorg bijvoorbeeld dat er fruit op kantoor is. Daarnaast zou je sport en beweging kunnen promoten op de afdeling. Vooral bij kantoorbanen is dit erg belangrijk. Gezonde voeding in stresssituaties is cruciaal. Stress put het lichaam uit en moet daarom kunnen herstellen.

Lees hiervoor: Werknemers gezond aan het werk

 

Ruimte voor ontwikkeling

Veerkrachtige medewerkers laten zich niet overweldigen door stresssituaties, omdat ze de situatie goed kunnen relativeren. Ze realiseren zich dat de situatie na een tijdje helemaal anders kan zijn en ze beseffen dat het altijd erger kan. Ook laten ze zich niet van stuk brengen als er iets fout gaat. Ze zien het als een gelegenheid om te leren. Leidinggevenden kunnen hun medewerkers ruimte geven om te leren en zichzelf te ontwikkelen. Vaak wordt er geëist dat iedereen overal even goed in moet zijn en je zou alles aan moeten kunnen. Als je iets niet weet of niet kan, wordt dat als een zwakte ervaren. Je mag je niet kwetsbaar opstellen. Probeer deze denkwijze als leidinggevende te doorbreken door tekortkomingen van medewerkers niet als een zwakte te zien, maar ze juist de ruimte te geven om zich te ontwikkelen.

Lees ook: jezelf verantwoordelijk voelen voor werknemers

 

 

‘Alles wat je aandacht geeft groeit. Richt je je op werkgeluk, dan zal het verzuim afnemen.

Bekijk hiervoor onze training werkgeluk

 

 

Help werknemers te ontwikkelen! In onderstaande artikelen laten we zien hoe je bepaalde werknemers kunt helpen te groeien.

Bijvoorbeeld hulp voor een:

 

Lees ook: leerdoelen voor werknemers

Medewerkers helpen hun veerkracht te vergroten

Het vergroten van de veerkracht van medewerkers draait om het veranderen / bijsturen van visie, en het verkrijgen van autonomie. Hoe kijkt een medewerker tegen zijn werk aan? (visie) Hoe kan een medewerker zichzelf zijn en blijven? (autonomie). Hoe kan een werknemer zelf zijn veerkracht vergroten?

 

Veerkracht

Wie zijn wij?

Milltain ondersteunt, met een team van ervaren trainers, organisaties bij de preventie van stress en het (her)vinden van werkgeluk op de werkvloer. Onze trainingen zijn gericht op leidinggevenden binnen bedrijven. Een burnout kost de organisatie al snel € 70.000.

Naast het financiele leed is het menselijk leed groot. Niet alleen voor de werknemer maar ook voor naaste collega’s die de klappen op moeten vangen. Voor je het weet zit je in een negatieve vicieuze cirkel.

Wil je een effectieve aanpak voor langdurig verzuim en het vergroten van werkplezier? (in plaats van continue brandjes te blussen).

Wij informeren je graag over onze trainingen: 

 

 

Gerelateerd aan ‘veerkracht’

 

Over de schrijver
Ik ben Ruud Meulenberg. Eigenaar en oprichter van Milltain en Meulenberg Training & Coaching. Samen met mijn team van trainers geven we stresspreventie trainingen binnen organisaties. Hiermee proberen we aan de voorkant te voorkomen dat er sprake is van ziekteverzuim door stress (of erger burnout). In onze blogs delen we alle onze kennis met leidinggevenden binnen bedrijven.
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies